Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
           Π. Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Παπαγιάννη 3  50100 Κοζάνη
Τηλ.-fax  2461034739
Email : sypekoz@gmail.com
              Κοζάνη 
             Αρ. Πρωτ.   764                                             

           Πίνακας αποδεκτών:
           Μέλη του Συλλόγου  Ν.Κοζάνης
           Υπ.Οικονομικών
           Υπ.Εσωτερικών
           Υπ.Παιδείας
           Βουλευτές Ν.Κοζάνης
           Δήμαρχο Ν.Κοζάνης

  

    ΘΕΜΑ : <<  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ  >>    

Σύμφωνα με την Υπ. Απ.2/78400/0022/14-11-11) του Υπ. Οικονομικών  και τις τροποποιήσεις που υπήρχαν σε αυτήν , ερμηνεύει το νόμο διαφορετικά και ορίζει κάποιες περιοχές σύμφωνα με το ΦΕΚ667/Τ.Β παρ.1 προβληματικές περιοχές κατηγορίας Α  που δικαιούνται το επίδομα προβληματικών περιοχών . Ορίζονται μεταξύ άλλων  ο νομός Κοζάνης πλην  των πόλεων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας ,ενώ με την παράγραφο 2 του ίδιου ΦΕΚ ορίζονται ως προβληματικές περιοχές Β (που εξαιρούνται του επιδόματος προβληματικών και παραμεθορίων περιοχών με βάση την Υπ. Απ.2/78400/0022/14-11-11) από το νομό Κοζάνης μόνο οι πόλεις Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

Σύμφωνα με τα παραπάνω δημιουργείται άδικη και άνιση μεταχείριση μεταξύ των Δημοσίων Υπαλλήλων που εργάζονται στα όρια του νομού και δικαιούνται το επίδομα προβληματικής περιοχής ύψους 100 ευρώ , ενώ όσοι διαβιούν εντός των ορίων των πόλεων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας να μην δικαιούνται το παραπάνω επίδομα.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας διερωτάται και αναζητά λογική απάντηση γιατί να γίνεται αυτός ο διαχωρισμός εφόσον η αυξημένη ρύπανση του νομού μας έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η υγεία όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και το αυξημένο κόστος ζωής σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας να οδηγεί τους κατοίκους στην οικονομική εξαθλίωση! Επιπλέον  με την ανεργία να καλπάζει και τις  κλιματολογικές και  καιρικές συνθήκες της περιοχής να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το κόστος διαβίωσης , κρίνεται επιτακτική ανάγκη να δοθεί το επίδομα σε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους!


Με βάση όλα τα παραπάνω απαιτούμε να αρθεί η αδικία της εξαίρεσης των εργαζομένων στις πόλεις Κοζάνης και Πτολεμαΐδας και να ενταχθούν και αυτές στη κατηγορία των προβληματικών και παραμεθόριων περιοχών τύπου Α!





ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΑΒΒΙΔΟΥ                                    ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΕΜΙΡΤΖΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου