Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
           Π. Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Παπαγιάννη 3  50100 Κοζάνη
Τηλ.-fax  2461034739
Email : sypekoz@gmail.com
             Κοζάνη  2/5/2011
             Αρ.   Πρωτ.607                                                                 

Προς        Όλα τα μέλη του Συλλόγου        
ΘΕΜΑ 1ο Επιμορφωτικό σεμινάριο
           Ο Σύλλογός μας, σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής  Αγωγής κ. Κατερίνα Γκουργκούτα, διοργανώνει επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο την Πέμπτη 12/5/02011,  ώρα 17.00μ.μ. -21.00μ.μ. στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης. Το σεμινάριο απευθύνεται σε νηπιαγωγούς και δασκάλους κι έχει θέμα:
 «Προσεγγίζοντας τη συνεργατική μάθηση και 12 αξίες ζωής με παιγνιώδεις, βιωματικές, θεατρικές και μουσικοκινητικές εφαρμογές»
Εισηγητές του σεμιναρίου είναι ο κ. Νεόφυτος Χαραλάμπους, Διευθυντής του Ινστιτούτου Προσωπικής, Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης και ο κ. Μανώλης Φιλιππάκης, δάσκαλος και εμψυχωτής με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία.
Ο Νεόφυτος Χαραλάμπους θα παρουσιάσει τις θεωρητικές κατευθύνσεις του θέματος και ο Μανώλης Φιλιππάκης θα προσφέρει βιωματικές εφαρμογές με πολλές ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες άμεσα εφαρμόσιμες για μικρά και μεγάλα παιδιά. Σας επισυνάπτουμε ένα μικρό ενημερωτικό του σεμιναρίου.
                                      ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ                                            ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΚΟΥΤΖΙΟΜΗΤΡΟΣ


Βιωματικό εργαστήριο με θέμα
«Προσεγγίζοντας τη συνεργατική μάθηση και 12 αξίες ζωής με παιγνιώδεις, βιωματικές, θεατρικές και μουσικοκινητικές εφαρμογές»
Περιληπτική αναφορά
        Η συνεργατική μάθηση ως τρόπος οργάνωσης της τάξης αλλά και ως ένα σύστημα μεθόδων, βοηθά τους μαθητές να βιώσουν αξίες όπως είναι ο σεβασμός, η υπευθυνότητα, η προσφορά, η τόλμη, η ελευθερία, η αγάπη, η ειρήνη και άλλες.
Η βίωση αυτή γίνεται ιδιαίτερα αποτελεσματική αν αξιοποιηθεί σωστά το ισχυρότατο εργαλείο που έχει στα χέρια της η νηπιαγωγός και ο δάσκαλος και που δεν είναι άλλο από το θεατρικό και το μουσικοκινητικό παιχνίδι.
        Ο Νεόφυτος Χαραλάμπους θα παρουσιάσει τις θεωρητικές κατευθύνσεις του θέματος και ο Μανόλης Φιλιππάκης θα προσφέρει βιωματικές εφαρμογές με πολλές ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες άμεσα εφαρμόσιμες για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Θεωρητικό και Πρακτικό εργαστήριο
με θέμα «Η συνεργατική μάθηση και 12 αξίες ζωής»
με το Νεόφυτο Χαραλάμπους
Στο θεωρητικό και πρακτικό εργαστήριο με θέμα «H Συνεργατική Μάθηση και 12 αξίες ζωής» προσφέρεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες παιδαγωγούς, να γνωρίσουν τη συνεργατική μάθηση ως τρόπο οργάνωσης της τάξης αλλά και ως ένα σύστημα μεθόδων που βοηθά τους μαθητές να βιώσουν αξίες όπως είναι ο σεβασμός, η υπευθυνότητα, η συνεργασία, η προσφορά, η τόλμη, η ηγεσία κλπ. Το πρόγραμμα «ΑΡΕΤΗ» αποτελείται από τεχνικές εκπαίδευσης χαρακτήρα και βασίζεται σε 12 αξίες της ζωής.

Βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Θεατρικές και Μουσικοκινητικές εφαρμογές»
με το Μανόλη Φιλιππάκη
Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων προσφέρει τη δυνατότητα στις νηπιαγωγούς και τους δασκάλους που συμμετέχουν βιωματικά στην ομάδα εργασίας, να γνωρίσουν σε περιληπτική μορφή μια μεγάλη ποικιλία από θεατρικές, κινητικές και μουσικές παιγνιώδεις δραστηριότητες που έχουν κοινωνικοπαιδαγωγικό χαρακτήρα.
Τα δρώμενα θα γίνουν με απλές, ευχάριστες, εκφραστικές προσεγγίσεις και εφαρμόσιμες τεχνικές που αφορούν νήπια και παιδιά δημοτικού σχολείου. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με σύντομη θεωρητική τεκμηρίωση, ερωτήσεις και τοποθετήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου