Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Οδοιπορικά Εκπαιδευτικών

                  
      Αρ.    Πρωτ.1741

Αθήνα  2/2/2011
Προς
τo Γεν. Γραμματέα του ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ
κ. Βασίλη Κουλαϊδή
ΚΟΙΝ: Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
      Θέμα: Οδοιπορικά Εκπαιδευτικών
Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
            Δεκάδες εκπαιδευτικοί, από όλη την Ελλάδα, διαμαρτύρονται για το θέμα που δημιουργήθηκε από τη μη καταβολή των οδοιπορικών και των υπερωριακών αποζημιώσεων  που διατίθενται για τη συμπλήρωση ωραρίου σε σχολεία χωριών στα όρια του Δήμου με βάση την ερμηνεία των αποφάσεων του Γ.Λ.Κ.:
α) (2/55768/022/20-2-2009) «τα οδοιπορικά και η υπερωριακή αποζημίωση καταβάλλονται σε όσους διατίθενται για τη συμπλήρωση του ωραρίου σε σχολείο άλλης πόλης ή κωμόπολης και δεν καταβάλλονται σε όσους συμπληρώνουν ωράριο σε χωριά» και
β) (2/74877/0022207/11-2-2008) «Πόλη ή κωμόπολη είναι το οικιστικό σύνολο που περιλαμβάνει όχι μόνο την ομώνυμη πόλη, αλλά και τους συνεχόμενους οικισμούς και προάστια εφόσον συνδέονται μεταξύ τους με αστικό συγκοινωνιακό τρόπο» (218/2001 Γνωμάτευση Ν.Σ.Κ.). .
            Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο μετά τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση του σχεδίου «Καλλικράτης» με αποτέλεσμα σε όλη τη χώρα να μικραίνει ο αριθμός των Δήμων και να μεγαλώνουν τα γεωγραφικά όριά τους. Υπάρχουν, μάλιστα, περιπτώσεις όπου το «διπλανό χωριό» για τη συμπλήρωση ωραρίου απέχει 50 χιλιόμετρα.
Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Ζητάμε να δοθεί άμεσα λύση με την πληρωμή των οδοιπορικών και της υπερωριακής αποζημίωσης των συναδέλφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου