Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΠΑΔ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
           Π. Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Παπαγιάννη 3  50100 Κοζάνη
Τηλ.-fax  2461034739
Email : sypekoz@gmail.com
Κοζάνη  27/3/2011
             Αρ. Πρωτ.                                                

Προς :   ΤΟΝ ΟΠΑΔ ΚΟΖΑΝΗΣ
              Κοιν. ΔΟΕ
                          ΑΔΕΔΥ
            ΘΕΜΑ: Δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
      Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μετά από την ενημέρωση που ζήτησε από τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Κοζάνης σχετικά με το τι ισχύει για τις δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, πληροφορήθηκε το γεγονός ότι αναστέλλεται η χορήγηση της επί πιστώσει φαρμάκων από 1/4/11 σε τρία Ταμεία , ανάμεσά τους και ο ΟΠΑΔ, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος δεν έχει ακόμα προχωρήσει σε καταγγελία των συμβάσεων των ιατρών.
Κατόπιν τούτου το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ουσιαστική κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εκπαιδευτικών.
Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι δέχονται τη χειρότερη επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεών τους, έρχεται ένα ακόμη χτύπημα αυτή τη φορά στο ευαίσθητο αγαθό της δημόσιας υγείας και περίθαλψης.
  Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι εργαζόμενοι να υποβάλλονται σε επιπλέον οικονομική αιμορραγία παρά το γεγονός ότι καταβάλλουν ανελλιπώς τις σχετικές κρατήσεις κάθε μήνα. Σε κάθε άλλη περίπτωση και αφού οι εργαζόμενοι είναι απολύτως συνεπείς στις κρατήσεις τους, προτείνουμε να γίνει αναστολή των κρατήσεων αυτών , έως ότου ο ΟΠΑΔ ανταποκριθεί στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες του Δημοσίου.
Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και δεν μπορούμε να την ανεχτούμε άλλο. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία και τη ζωή μας.
Απαιτούμε άμεσα οικονομική στήριξη των ασφαλιστικών μας ταμείων και του Ο.Π.Α.Δ.  
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα λύση  σε ένα ζήτημα που αφορά τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων αλλά και των οικογενειών τους. 
                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ                     ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΚΟΥΤΖΙΟΜΗΤΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου