Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΕΜΑ < Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη>

      Σας ενημερώνουμε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης μας ενημέρωσε για τα παρακάτω:
   Από τη Δευτέρα 12/9/2011 θα προχωρήσει στην αναστολή της σύμβασης που έχει με το Δημόσιο, εξαιτίας της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους εδώ και είκοσι (20 μήνες). Θα κάνει αγωγή προς τον ΟΠΑΔ στα διοικητικά δικαστήρια , διεκδικώντας τα δεδουλευμένα και τους τόκους. Εάν, και σε διάστημα ενός μηνός από την ημερομηνία αυτή, δεν καταβληθούν τα χρέη του ΟΠΑΔ προς το Σύλλογο , τότε θα προχωρήσουν σε οριστική καταγγελία της σύμβασης. Στο διάστημα του μήνα κατά τον οποίο θα είναι σε αναστολή σύμβασης , οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα επιβαρύνονται οι ίδιοι τις επισκέψεις , καθώς και όλες τις ιατρικές πράξεις, με το χαμηλότερο κρατικό τιμολόγιο στην τιμή των είκοσι (20) ευρώ. Δεν θα κόβεται χαρτάκι από το βιβλιάριο, αλλά κανονική απόδειξη, την οποία ο ασφαλισμένος θα προσκομίζει στην υπηρεσία της ΥΠΑΔ Κοζάνης για να κάνει τη σχετική δαπάνη, τη οποία όμως δεν θα εισπράξει ποτέ.
Κατόπιν τούτου το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ουσιαστική κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εκπαιδευτικών.
Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι δέχονται τη χειρότερη επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεών τους, έρχεται ένα ακόμη χτύπημα αυτή τη φορά στο ευαίσθητο αγαθό της δημόσιας υγείας και περίθαλψης, εν μέσω μάλιστα μιας γενικότερης σοβαρής οικονομικής κρίσης, κατά την οποία το οικογενειακό εισόδημα των εργαζομένων έχει συρρικνωθεί τραγικά. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι εργαζόμενοι να υποβάλλονται σε επιπλέον οικονομική αιμορραγία παρά το γεγονός ότι καταβάλλουν ανελλιπώς τις σχετικές κρατήσεις κάθε μήνα και είναι οι μόνοι οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα απλά αναρωτιούνται που πηγαίνουν αλήθεια τα χρήματα των εισφορών τους.
 Σε κάθε άλλη περίπτωση και αφού οι εργαζόμενοι είναι απολύτως συνεπείς στις κρατήσεις τους, προτείνουμε να γίνει αναστολή των κρατήσεων αυτών , έως ότου ο ΟΠΑΔ ανταποκριθεί στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες του Δημοσίου.
Ο Σύλλογός μας από τον Απρίλιο ακόμη απέστειλε σχετικό έγγραφο διαμαρτυρίας στον ΟΠΑΔ για την τραγική αυτή κατάσταση. Αποστείλαμε νέο έγγραφο διαμαρτυρίας με κοινοποίηση στη ΔΟΕ και στην ΑΔΕΔΥ και δελτίο τύπου στα ΜΜΕ.
Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και δεν μπορούμε να την ανεχτούμε άλλο. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία και τη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου