Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Αρ. Πρωτ. 212
Αθήνα  26/9/2011
Προς
1.Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε.


       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
            Με αφορμή τη διαρροή στα Μ.Μ.Ε. από κύκλους του Υπουργείου Παιδείας ανεπίσημου σχεδίου για τη διοικητική αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει:
- Είναι απαράδεκτη η συνεχιζόμενη πρακτική της ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού και της «μέτρησης αντιδράσεων» προσχεδιασμένων αποφάσεων της Κυβέρνησης, η οποία με αυτό τον τρόπο αποφεύγει τον ουσιαστικό διάλογο με τους εκπαιδευτικούς.
- Το συγκεκριμένο μόρφωμα είναι στη λογική της υπόδειξης του εκπαιδευτικού ως μοναδικού υπεύθυνου για την κατάσταση της εκπαίδευσης. Λειτουργεί διαλυτικά για την εκπαίδευση και επιδιώκει τη διάσπαση του κλάδου. Συρρικνώνει τη δύναμη του συλλόγου διδασκόντων και οι υπερεξουσίες που προβλέπει για τα στελέχη της εκπαίδευσης τα φέρνουν σε πλήρη διάσταση με τις εκπαιδευτικές και τις κοινωνικές ανάγκες. Το σύνολο των ρυθμίσεων του βρίσκεται, σε αντιδραστική – αντιεκπαιδευτική κατεύθυνση και για αυτό απορρίπτεται από τον κλάδο.
            Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ασχοληθεί με την ουσία της εκπαίδευσης η οποία υποφέρει από τα ανάλγητα μέτρα των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου και να μη χρησιμοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για διαρκή λήψη όχι μόνο οικονομικών αλλά και θεσμικών μέτρων που επιφέρουν εργασιακό μεσαίωνα.


Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας      Μαντάς Κομνηνός                                                Πετράκης Σταύρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου