Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
           Π. Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Παπαγιάννη 3  50100 Κοζάνη
Τηλ.-fax  2461034739
Email : sypekoz@gmail.com
             Κοζάνη  13/10/2011
             Αρ. Πρωτ.  731                                           

Προς        Όλα τα μέλη του Συλλόγου        ΘΕΜΑ 1o  << Απεργιακή κινητοποίηση >>
             
         Ο Σύλλογός μας συμμετέχει στην εβδομάδα κινητοποιήσεων που κήρυξε η ΔΟΕ από τις 17-21/10/2011, ενάντια στην  ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αλλά και την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση με τις εντολές της Ε.Κ.Τ. της Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. και αφού είναι κοινή διαπίστωση ότι η Δημόσια Εκπαίδευση και οι λειτουργοί της στην Ελλάδα βρίσκονται «υπό διωγμόν». Συγκεκριμένα:
1.Την Τρίτη 18/10 θα γίνει ενημέρωση των συναδέλφων στα Σχολεία από κλιμάκια του Δ.Σ. Θα ακολουθήσει στη 1.30μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση υπομνήματος στον Διευθυντή Εκπ/σης, σχετικά με τα προβλήματα  του κλάδου.
2. Την Τετάρτη και την Πέμπτη 19 και 20/10/2011 θα συμμετέχουμε στην 48ωρη πανελλαδική απεργία  της ΔΟΕ, καθώς και στο συλλαλητήριο το πρωί της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, μαζί με όλους τους εργαζόμενους- ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.
3. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ενημερωθείτε για την έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί για τη λήψη απόφασης για την παραπέρα αγωνιστική πορεία του κλάδου.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας με τη συμμετοχή μας στις Γενικές Συνελεύσεις. Είναι η ώρα όλοι μαζί ενωμένοι να αποφασίσουμε για το μέλλον μας.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ                                            ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΚΟΥΤΖΙΟΜΗΤΡΟΣ


Αρ. πρωτ: 292

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Αθήνα  12/10/2011
Προς
1.Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε
2. Μ.Μ.Ε.

       


H ΠΑΙΔΕΙΑ «ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ»


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
            Είναι φανερό πλέον ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την πλήρη υποβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και των λειτουργών της.
Αφού άφησε τα Δημόσια Σχολεία χωρίς βιβλία και τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρηματοδότηση, αφού συρρίκνωσε τις δαπάνες για την παιδεία στο ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό τώρα αφήνει και τους εκπαιδευτικούς χωρίς μισθούς.
Η ανάλγητη ανατροπή εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, η διάλυση του κοινωνικού κράτους και η ληστρική φοροεπιδρομή στα «συνήθη υποζύγια», οδηγούν τις ζωές των εργαζομένων σε συνθήκες μεσαίωνα.
Η εκπαίδευση στην Ελλάδα συνθλίβεται από τις δραματικές περικοπές μιας πρωτόγνωρης μείωσης των δημόσιων δαπανών για την παιδεία, που θα φτάσουν τα επόμενα χρόνια μόλις στο 2,23% του ΑΕΠ και ουσιαστικά θα καταργήσουν το δημόσιο σχολείο.
Είναι πλέον φανερό ότι ο μοναδικός δρόμος είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση με τις επιταγές της Τρόικας και στην κατεύθυνση αυτή θα συγκεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
            Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους  χειρότερους εφιάλτες μας καθώς η κυβέρνηση με το νέο πολυνομοσχέδιο ξεθεμελιώνει τα πάντα στο δημόσιο.
            Το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο μειώνει τις αποδοχές μας έως και 40% μετατρέποντας το μισθό σε προνοιακό επίδομα και οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους κάτω από το επίπεδο φτώχειας. Μηνιαίες αποδοχές των 660 € για τους νέους συναδέλφους, 1000 € μετά από 12 χρόνια αλλά και 1340 € μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας μόνο ως ντροπή και αίσχος μπορούν να χαρακτηριστούν.
            Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε την αναδρομική περικοπή του εφάπαξ κατά 20%, την περικοπή των  επικουρικών συνάξεων κατά 50%, τους φραγμούς στη βαθμολογική εξέλιξη που θέτει το νέο σχέδιο βαθμολογίου αλλά και την πρόβλεψη για εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις καθώς και τη μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 €.
            Η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στους εργαζόμενους και πρέπει να βρει απέναντί της την οργή και την αγανάκτηση όλων μας.
           
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο της 80ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου και με κυρίαρχα αιτήματα τη μη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αλλά και την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση με τις εντολές της Ε.Κ.Τ. της Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.  και αφού είναι κοινή διαπίστωση ότι η Δημόσια Εκπαίδευση και οι λειτουργοί της στην Ελλάδα βρίσκονται «υπό διωγμόν».
Αποφάσισε:
  1. Η εβδομάδα 17-21/10/2011 ορίζεται ως εβδομάδα δράσης και απεργιακών κινητοποιήσεων συγκεκριμένα:
·         Δευτέρα 17/10  Συνέντευξη τύπου στην Αθήνα από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και ταυτόχρονα συνεντεύξεις τύπου από τα κατά τόπους Δ.Σ. σε όλη την Ελλάδα.
·         Τρίτη 18/10  Παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις στα κτήρια της διοίκησης της εκπαίδευσης από τα Δ.Σ. των Συλλόγων όλης της Ελλάδας, στο Λεκανοπέδιο κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.και τα Δ.Σ. των Συλλόγων του Λεκανοπεδίου. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής όλων των συναδέλφων κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας.
·         Τετάρτη 19/10 και Πέμπτη 20/10  48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση και πραγματοποίηση συλλαλητηρίων.
  1. Πραγματοποίηση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων σε όλους τους Συλλόγους για τη χάραξη της παραπέρα αγωνιστικής πορείας του κλάδου. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εισηγείται στις Γενικές Συνελεύσεις τη συνέχιση του αγώνα με κινητοποιήσεις διαρκείας, με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων (όπως το 2006) αμέσως μετά τη 48ωρη απεργία της 19ης και 20ης του Οκτώβρη.
  2. Πραγματοποίηση Ολομέλειας Προέδρων σε ημερομηνία που θα οριστεί ανάλογα με τις εξελίξεις.           


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
      Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας με τη συμμετοχή μας στις Γενικές Συνελεύσεις. Είναι η ώρα όλοι μαζί ενωμένοι να αποφασίσουμε για το μέλλον μας.
      Η απάντησή μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, στην ολοκληρωτική επίθεση που δεχόμαστε δεν μπορεί παρά να είναι ενιαία, δυναμική και μαζική για την ανατροπή όχι μόνο των πολιτικών λιτότητας και εξαθλίωσης αλλά και αυτών που τις εκφράζουν.
Να ανατραπεί τώρα αυτή η πολιτική και η κυβέρνηση που την εφαρμόζει.
      Να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο της εξαθλίωσης.
Αγώνας για την ανατροπή της βαρβαρότητας, αγώνας ανυποχώρητος μέχρι την τελική νίκη.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου