Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ -ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
           Π. Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Παπαγιάννη 3  50100 Κοζάνη
Τηλ.-fax  2461034739
Email : sypekoz@gmail.com
             Κοζάνη  24/10/2011
             Αρ. Πρωτ.  760                                              

Προς
  Όλα τα μέλη του Συλλόγου        



ΘΕΜΑ  1Ο  <Ψήφισμα του Δ.Σ του Συλλόγου>

          Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών Αθμιας εκπ/σης Κοζάνης χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στη 48ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ο λαός μας, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη διαδήλωση, έστειλε περήφανη, εργατική, ταξική απάντηση στην κυβέρνηση, στην Τρόικα, στην πλουτοκρατία.
            Ταυτόχρονα, το ΔΣ του Συλλόγου μας καταγγέλλει την οργανωμένη, δολοφονική επίθεση εναντίον της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, που ήταν και επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους που μετείχαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 20/10/11, από παρακρατικούς μηχανισμούς, που κρύβονται κάτω από την «κουκούλα», στους οποίους συνυπάρχουν αναρχοφασιστοειδή, ακροδεξιοί, χούλιγκανς από τους συνδέσμους των ποδοσφαιρικών ομάδων.
Δεν τα κατάφεραν! Απωθήθηκαν από την περιφρούρηση της διαδήλωσης, παρά το γεγονός ότι εκτόξευσαν εναντίον της μολότοφ, πέτρες και μάρμαρα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα, δηλαδή όπλα που έχουν στα χέρια τους οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους!
         Πρόκειται για οργανωμένη δολοφονική επίθεση που στόχο έχει να φοβίσει τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να τους επιβάλουν κυβέρνηση, ΕΕ, πλουτοκρατία.
     Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ο επικίνδυνος, προβοκατόρικος ρόλος των κουκουλοφόρων στο κίνημα. Το θέμα δεν έχει να κάνει με ορισμένα νέα παιδιά που παρασύρονται μέσα στην «κουκούλα». Το θέμα έχει να κάνει με την οργανωμένη δράση παρακρατικών μηχανισμών, με σκοπό το τσάκισμα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Μέσα τους δραστηριοποιούνται, υπηρεσίες και ασφαλίτες, έτοιμοι για κάθε προβοκάτσια και αποπροσανατολισμό.
      Η περιφρούρηση του εργατικού κινήματος μας αφορά όλους! Αποτελεί υποχρέωση κάθε συνδικάτου, κάθε Ομοσπονδίας, κάθε πολιτικής και συνδικαλιστικής δύναμης να καταδικάσει τον προβοκατόρικο ρόλο της «κουκούλας». Κάθε δύναμη κρίνεται από την στάση που κρατάει στο ζήτημα αυτό.
     Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπ/κών Α/θμιας εκπ/σης Κοζάνης εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του νεκρού οικοδόμου συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη που έπεσε στον αγώνα για το δίκιο της τάξης του. Ταυτόχρονα εκφράζει τη συμπαράστασή του στους πάνω από 80 τραυματίες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που χτυπήθηκαν κατά την ώρα της διαδήλωσης.






ΘΕΜΑ 2Ο < Υπόμνημα διαμαρτυρίας>

 Την Παρασκευή 21/10/11 και μέσα στα πλαίσια της εβδομάδας δράσης, το Δ.Σ του Συλλόγου μας  πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση υπομνήματος στον Διευθυντή Α/θμιας Εκπ/σης με όλα τα προβλήματα του κλάδου.
                         ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
  
     Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική του μνημονίου, και παρά τις εκκλήσεις της ΔΟΕ για εξαίρεση της Παιδείας από αυτό, έχει αποφασίσει την πλήρη υποβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και των λειτουργών της.
    Αφού άφησε τα Δημόσια Σχολεία χωρίς βιβλία και τις Σχολικές Επιτροπές χωρίς χρηματοδότηση, αφού συρρίκνωσε τις δαπάνες για την παιδεία στο ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό, τώρα αφήνει και τους εκπαιδευτικούς χωρίς μισθούς.
    Η ανάλγητη ανατροπή εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, η διάλυση του κοινωνικού κράτους και η ληστρική φοροεπιδρομή στα «συνήθη υποζύγια», οδηγούν τις ζωές των εργαζομένων σε συνθήκες μεσαίωνα.
     Η εκπαίδευση στην Ελλάδα συνθλίβεται από τις δραματικές περικοπές μιας πρωτόγνωρης μείωσης των δημόσιων δαπανών για την παιδεία, που θα φτάσουν τα επόμενα χρόνια μόλις στο 2,23% του ΑΕΠ και ουσιαστικά θα καταργήσουν το δημόσιο σχολείο.
1.      Διαμαρτυρόμαστε για την άδικη φοροεπιδρομή που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι και ως κλάδος ειδικότερα, καθώς οι συνεχείς περικοπές των μισθών μας και οι έκτακτες και αναδρομικές εισφορές, έχουν φέρει τον κλάδο σε τραγική οικονομική κατάσταση. Το νέο μισθολόγιο μειώνει τις αποδοχές μας έως και 40% μετατρέποντας το μισθό σε προνοιακό επίδομα και οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους κάτω από το επίπεδο φτώχειας. Ζητούμε τη θεσμοθέτηση ενός αληθινά δίκαιου ενιαίου μισθολογίου χωρίς μισθολογικές διακρίσεις, καθώς και χωρίς περαιτέρω περικοπές των επιδομάτων.
2.      Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός της έλλειψης των σχολικών βιβλίων, μιας κατάστασης που μας γυρίζει πολλά  χρόνια πίσω στην εκπαίδευση και στερεί μαθητές και εκπ/κούς από το βασικό εργαλείο μάθησης. Απαράδεκτο επίσης θεωρούμε και το γεγονός της έλλειψης ειδικοτήτων στα σχολεία.
3.      Η υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών έφτασε στο ναδίρ της, με αποτέλεσμα οι σχολικές μονάδες να έχουν οδηγηθεί στη συσσώρευση υπέρογκων χρεών  και στην αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών τους αναγκών.
4.      Διαμαρτυρόμαστε για την κατάργηση φορέων και θεσμών, όσον αφορά στη διοικητική αναδιάρθρωση της Εκπ/σης. Ειδικότερα για την κατάργηση του ΚΕΔΔΥ, ενός φορέα ο οποίος παρείχε σημαντική στήριξη στο έργο μας, καθώς επίσης και σημαντική βοήθεια στους γονείς των παιδιών με ιδιαίτερες εκπ/κές και μαθησιακές  ανάγκες.



5     Ειδικότερα δε για το νομό μας, η αναστολή των συμβάσεων του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης με τον ΟΠΑΔ, οδηγεί τους συναδέλφους μας στην ουσιαστική κατάργηση της ιατρικής τους περίθαλψής , αφού από τις 12/9/11 αναγκάζονται να πληρώνουν κάθε επίσκεψη και κάθε ιατρική πράξη στους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με το Δημόσιο, παρά το γεγονός ότι εμείς ως ασφαλισμένοι είμαστε απολύτως συνεπείς στην καταβολή των εισφορών μας.


Για όλα τα παραπάνω εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας.


      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ


                                         


                                                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ



  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΣΟΦΙΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ                                     ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΚΟΥΤΖΙΟΜΗΤΡΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου