Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π. Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Παπαγιάννη 3 50100 Κοζάνη
Τηλ.-fax 2461034739
Email : sypekoz@gmail.com
Κοζάνη ,12/7/2013
Αρ. Πρωτ. 51
ΠΡΟΣ:ΜΜΕ





Θέμα: «Για τις απολύσεις στην Εκπαίδευση-Δήμους.»
Με τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στην Εκπαίδευση και τους Δήμους προχωρά η πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης ,εφαρμόζοντας το πιο οδυνηρό αντιεργατικό μέτρο επίθεσης, αυτό της ανασφαλούς εργασίας .
Στα πλαίσια αυτής της επίθεσης εντάσσεται και η διαθεσιμότητα 2.500 Εκπαιδευτικών της Τεχνικής Εκπαίδευσης των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. Μαζί με αυτούς θα εκδιωχθούν βιαία από το Σχολείο και 15.000 μαθητές, οι οποίοι από φέτος, ήδη είναι αναγκασμένοι, άλλοι να αλλάξουν κατευθύνσεις, αφού οι δικές τους ειδικότητες καταργούνται και άλλοι να φοιτήσουν σε ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια.
Στα πλαίσια της αντιεργατικής επίθεσης εντάσσεται και η απόλυση των Σχολικών φυλάκων και Δημοτικών Αστυνομικών. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης δηλώνει κατηγορηματικά ότι όλοι αυτοί ανήκουν στην ευρύτερη σχολική κοινότητα, γιατί βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και ως εκ τούτου είναι συνάδελφοι μας. Επομένως, όχι μόνο η παρουσία τους, αλλά και η περαιτέρω διεύρυνση των προσλήψεων τους, κρίνεται άκρως απαραίτητη, για να συντηρηθούν τα σχολεία μας με επάρκεια .
Εδώ και τώρα συμμετέχουμε ενεργά στο συντονισμένο αγώνα όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων του N.T. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. N. Κοζάνης που θα πραγματοποιήσει
Συλλαλητήριο- Συναυλία Παρασκευή 12/7/13 στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης 19:00
Να είμαστε όλοι εκεί μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους.
                                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ                                          ΚΑΠΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου