Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 18 και 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 - ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σήμερα που τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά (ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ) καταστρατηγούνται και υποβαθμίζονται, σε μια περίοδο όπου όλοι οι εργαζόμενοι δέχονται τις πιο σκληρές αντεργατικές πολιτικές, ο Σύλλογός μας θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αναχαίτιση και ανατροπή αυτών των βάρβαρων και μνημονιακών πολιτικών. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης είναι αρωγός στην ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων στην Εκπαίδευση. Βρισκόμαστε πάντα δίπλα σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα.
Φτάσαμε ήδη στα μέσα Σεπτέμβρη και ακόμη δεν ξέρουμε τι γίνεται τε με τις αποσπάσεις στα ολοήμερα , στα τμήματα ένταξης, την παράλληλη στήριξη στα σχολεία μας, ενώ τα κενά των εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα δεν αμφισβητούνται. Οι μηδενικοί διορισμοί και οι ελάχιστες προσλήψεις έχουν μειώσει υπερβολικά τον αριθμό των εκπαιδευτικών. Ολοήμερα σχολεία κλείνουν. Τμήματα συμπτύσσονται, με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερους μαθητές και να δυσχεραίνει το έργο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε, στην ανοιχτή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας Προέδρων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και αφού έλαβε υπόψη του τις αποφάσεις και τις απόψεις που κατατέθηκαν αποφάσισε τα παρακάτω:
• Τη στήριξη και διεύρυνση των δράσεων που είχε αποφασίσει το Δ.Σ. από τις 2/9/2013 με επίκεντρο την πανυπαλληλική 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σας καλεί την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10.30 π.μ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να αποφασισθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων (οι αποφάσεις θα σταλούν στο email ή στο φαξ της Δ.Ο.Ε. ώστε να γίνει εκτίμηση για τη συνέχεια).
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αντιλαμβανόμαστε ότι τα οικονομικά μέτρα έχουν φέρει στα όρια του τον εκπαιδευτικό κόσμο, όμως ο αγώνας είναι μονόδρομος όχι απλά ως απάντηση στη βαρβαρότητα αλλά και ως πράξη ευθύνης και αντίστασης εργαζόμενων που εκτός των άλλων πρέπει να γίνονται παράδειγμα με τη στάση τους στους μαθητές τους.

Ø  Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Koζάνης, καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στην 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας που κήρυξε για τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου από τις 11:00π.μ μέχρι 14:00μμ για να συμπαρασταθούμε στην αγωνιστική κινητοποίηση των Εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να παρευρεθούμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Κοζάνης στην Κεντρική Πλατεία στις 11.00π.μ..
Ø  Την Τρίτη, 17/9/2013 7.00 μ.μ. προσυγκέντρωση απεργιακής κινητοποίησης-   συλλαλητήριο διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης  στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, σύμφωνα με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης αρ. πρ. 45 την οποία οφείλουμε να στηρίξουμε με όλη μας τη δυναμική, ως απόφαση της συνέλευσης μας .
Ø  Τετάρτη, 18/9/2013 11.00 π.μ συγκέντρωση απεργιακής κινητοποίησης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην κεντρική πλατεία Κοζάνης
Η ΑΔΙΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. . .Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συναισθανθούν την ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΥΤΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Να συναισθανθούν όλους αυτούς τους συναδέλφους εκπ/κούς που βγαίνουν σε διαθεσιμότητες και κινητικότητες, όλους τους εκπαιδευτικούς που δεν πήραν φέτος απόσπαση και «πληρώνουν» το τίμημα της διάλυσης των οικογενειών τους, επιβαρύνονται οικονομικά μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι.
ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, να υποστηρίξουμε τους συναδέλφους της Β΄/θμιας και τελικά τους ίδιους τους εαυτούς μας........γιατί αύριο μπορεί να είμαστε εμείς στη θέση τους..!!!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
 ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ. ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΡΑ.
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!
                                                                 ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου