Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Τι είπε ο υπ. Παιδείας σήμερα στη ΔΟΕ για τις αποσπάσεις και μετατάξεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Η  καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών οφείλεται στην επαναεπιβεβαίωση των κενών που ζήτησε το υπουργείο από τις Διευθύνσεις Π.Ε. και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη και αν χρειαστεί θα δοθεί επιπλέον παράταση στους εκπαιδευτικούς που έχουν ζητήσει απόσπαση ώστε να παρουσιαστούν στις θέσεις τους αργότερα.
Αυτό είπε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος στη σημερινή συνάντηση στο γραφείο του με το ΔΣ της ΔΟΕ , το οποίο πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο.
Το Δ.Σ.. της Δ.Ο.Ε. χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το γεγονός να έχουν φτάσει στις Διευθύνσεις Π.Ε. ονόματα εκπαιδευτικών που έχουν αποσπαστεί χωρίς απόφαση του ΚΥΣΠΕ.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε και πάλι το ζήτημα των μετατάξεων και τις τεράστιες αδικίες που δημιουργούνται σε βάρος εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Π.Ε. και η απάντηση του Υπουργού ήταν ότι αναγνωρίζει ότι υπάρχουν αδικίες αλλά οι μετατάξεις πραγματοποιήθηκαν για να μην υπάρξουν απολύσεις στην εκπαίδευση.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί απαράδεκτη την πρωτοφανή καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποσπάσεων και την όποια μεθόδευση για τον περιορισμό του αριθμού τους. Δηλώνει πως εάν οι υποψίες αυτές επιβεβαιωθούν και οι αποσπάσεις δεν πραγματοποιηθούν με βάση τα κενά που έχουν δοθεί από τις Διευθύνσεις (και είναι λίγα σε σχέση με την πραγματικότητα) θα καταγγείλει τη διαδικασία και θα καλέσει τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου να αποχωρήσουν από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
Το ΔΣ της ΔΟΕ στη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας   κατέθεσε την έντονη διαμαρτυρία του για:
α. την πρωτοφανή καθυστέρηση της πραγματοποίησης των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών της Π.Ε.  που κρατά ομήρους 7.000 εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους,
β.  την απουσία από τη διευκρινιστική εγκύκλιο αναβολής παρουσίας των εκπαιδευτικών στα σχολεία για τους συναδέλφους ειδικοτήτων που έχουν υποβάλει αίτηση απόσπασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου