Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ακολουθώντας το αρχαιολογικό εύρημα βήμα-βήμα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
Λ΄ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Λ΄ ΕΠΚΑ και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής στο πλαίσιο της «Ημέρας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας» οργανώνει τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 τη δράση:

«Ακολουθώντας το αρχαιολογικό εύρημα βήμα-βήμα»

Όλες οι εγκαταστάσεις της Λ΄ ΕΠΚΑ στην Αιανή θα είναι προσιτές στο κοινό από 08.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ.

Στα εργαστήρια συντήρησης ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα διάφορα στάδια της συντήρησης ποικίλων  ευρημάτων. Μεταβαίνοντας στους χώρους καταγραφής, στους χώρους μελέτης του αρχαιοβοτανολογικού και αρχαιοζωολογικού υλικού, στο σχεδιαστήριο, στο λογιστήριο, στα φυλάκια παρακολούθησης και τέλος στον εκθεσιακό χώρο του μουσείου ο επισκέπτης θα ενημερώνεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους για τη συμβολή τους στο συνολικό έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Στόχος της δράσης είναι να γίνει αντιληπτή η ποικιλομορφία των εργασιών και η πολυεπίπεδη συμμετοχή προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων στη διάσωση, τη φύλαξη, την τεκμηρίωση, τη μελέτη και την κοινωνικοποίηση του αρχαιολογικού ευρήματος.

Επισκέψιμος θα είναι και ο αρχαιολογικός χώρος στη θέση Λειβάδια Αιανής όπου πραγματοποιούνται εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης οικοδομικών λειψάνων. 

Κατά το διήμερο 20 – 21.10.2013 θα προβάλλονται ντοκιμαντέρ αρχαιολογικού περιεχομένου στην αίθουσα προβολών του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής.

Υπεύθυνες δράσης: Δήμητρα Θεοδώρου, Κατερίνα Αναγνωστοπούλου

Πληροφορίες:

Τηλ./fax: 24610 98800/01

e-mail: lepka@culture.gr                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου