Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Κοζάνη  2/4/2014 Αρ.Πρωτ.19

Παπαγιάννη 3  50100 Κοζάνη
Τηλ –fax 2461034739                                         
Email: sypekoz@gmail.com                                               
ΠΡΟΣ:
ΜΕΛΗ ΜΑΣ


ΘΕΜΑ:
« Ημερίδα– Βιωματικό εργαστήριο»
   «Αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι:  Ένα πολύτιμο παιδαγωγικό εργαλείο!»

Ο Σύλλογος Π.Ε. Κοζάνης  διοργανώνει  επιμορφωτική ημερίδα-βιωματικό εργαστήριο, με θέμα:
  «Αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι:  Ένα πολύτιμο παιδαγωγικό εργαλείο!»

με εισηγήτρια την κα Μαρία  Πετκανοπούλου, νηπιαγωγό, συγγραφέα, την Παρασκευή   24 Απριλίου 2015 και , ώρες 17.00-20.00, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης.
Κύριος σκοπός της ημερίδας είναι οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες να προσεγγίσουν το αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι ως μια εκπαιδευτική πρακτική που υποστηρίζει και εμπλουτίζει ένα δημιουργικό περιβάλλον μάθησης, όπου η φαντασία συνδέει τη γνώση με το παιχνίδι και συμβάλλει στην ανάπτυξη πολλών νοητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, συνεργασίας, σχεδιασμού, δημιουργικής ικανότητας. Σχεδιασμένο σε ένα απλό χαρτί,  με αυτοσχέδια ζάρια και πιόνια, αξιοποιώντας υλικά ανακυκλώσιμα το αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι καταδεικνύεται ως ένα πολύτιμο παιδαγωγικό μέσο για να φθάσει η γνώση στο παιδί, αλλά και  το ίδιο το  παιδί στη γνώση.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους: ψαλίδι, κόλλα, χαρτιά κανσόν μεγάλα, μαρκαδόρους, καπάκια, φελλούς.  Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι προαιρετική και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή   στο  Σύλλογο με fax στο 2461034739  μέχρι τις  22 Απριλίου 2015, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό τους, το τηλέφωνό τους και το σχολείο στο οποίο υπηρετούν.                                                   
 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ               ΒΙΛΔΟΣ  ΘΑΝΑΣΗΣ

Ονομάζομαι Μαρία Πετκανοπούλου  και γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1960.
Μεγάλωσα με πολλή αγάπη, πολύ παιχνίδι και ένα πάθος για τα βιβλία, που ποτέ  δεν είχα αρκετά. Μεγαλώνοντας (αν έγινε αυτό) κατάλαβα ότι η αγάπη δεν τελειώνει, τα βιβλία δεν θα τα χορτάσω ποτέ και τα παιχνίδια θα κάνουν τη ζωή μου ένα όμορφο παιχνίδι.
Η  αίγλη του να συναντάς καθημερινά παιδιά στη δουλειά σου και  η πρόκληση της ευθύνης απέναντι στο αύριο του κόσμου που περνάει από τα χέρια μας σήμερα ήταν  το κίνητρο από τα δύο πτυχία  μου, το ένα  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας-Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων  και το άλλο του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης να διαλέξω το δεύτερο.
Νηπιαγωγός στο 4ο Νηπιαγωγείο Συκεών με 26 χρόνια στην τάξη.
Συγγραφέας των  βιβλίων: « Ο μικρός ζωγράφος των βράχων» εκδόσεις  Καλειδοσκόπιο, με εικονογράφηση της κόρης  μου  Άννας Καρνή, βραβευμένο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με το βραβείο Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου σε πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα, τον Απρίλιο του 2011και του βιβλίου «Παίζουμε; 99+ 1 Αυτοσχέδια επιτραπέζια παιχνίδια» από τις εκδόσεις  Καλειδοσκόπιο, μια καινοτόμα πρόταση για τα ελληνικά εκπαιδευτικά δεδομένα και τα οικογενειακά δρώμενα όπου όλα μαθήματα και όλες οι στιγμές που ζούμε μπορούν να γίνουν επιτραπέζιο παιχνίδι.
Είμαι εισηγήτρια σε σεμινάρια για την φιλαναγνωσία και την προώθηση της ανάγνωσης, σε  σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα  την  « Ένταξη των επιτραπέζιων παιχνιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία» και « Οικογενειακό ραντεβού γύρω από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι» «Λογοτεχνία και επιτραπέζια παιχνίδια» και σε εργαστήρια για παιδιά, όπου σχεδιάζουν και φτιάχνουν τα δικά τους επιτραπέζια παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά ή εργαστήρια από κοινού γονιών και παιδιών για τη δημιουργία επιτραπέζιων παιχνιδιών μετά την ανάγνωση ενός λογοτεχνικού βιβλίου.
Τα πτυχία  των Αγγλικών, των Γαλλικών  και των Ιταλικών  έμειναν στα βασικά Lower, Certificate και  Diploma, αλλά είναι αρκετά για να απολαμβάνω τα παιδικά παραμύθια στις γλώσσες αυτές όταν ταξιδεύω.
Το πάθος μου είναι η αρχαιολογία και τα ταξίδια, οργανώνω μόνη μου ταξίδια και ταξιδεύω  εκεί όπου υπάρχουν ίχνη της Ελληνικής Ιστορίας και των πρώτων ανθρώπων.
Είμαι παντρεμένη με το γιατρό Νικόλαο Καρνή και έχω δυο παιδιά τον Απόστολο 28χρονών, Πολιτικό Μηχανικό του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και την Άννα, 25 ετών,  που  είναι νηπιαγωγός και εικονογράφος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου