Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

<< Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες του ΟΠΑΔ>>


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
           Π. Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Παπαγιάννη 3  50100 Κοζάνη
Τηλ.-fax  2461034739
Email : sypekoz@gmail.co
Κοζάνη 27/3/11
                Αρ. Πρωτ. 588                                                          

Προς   Όλα τα μέλη του Συλλόγου               

    ΘΕΜΑ : Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες του ΟΠΑΔ
                Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μετά από την ανησυχία που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας ασφάλισης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του Δημοσίου μέσω ΟΠΑΔ, απευθύνθηκε με ερώτημά του προς τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Κοζάνης, για να λάβει την σχετική ενημέρωση για το τι ισχύει για το νομό Κοζάνης σχετικά με το παραπάνω θέμα. Οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν οι παρακάτω:
1.    Ο Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει ότι η καταβολή των ιατρικών αμοιβών –δεδουλευμένων από τον ΟΠΑΔ ανέρχεται στο χρονικό διάστημα των 18 μηνών. Προς το παρόν ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης δεν προχώρησε σε καταγγελία των συμβάσεων των ιατρών.
2.    Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης μετά από απόφαση της Γ.Σ. αποφάσισε την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από 1 Απριλίου 2011στα ταμεία:
ΟΠΑΔ- ΤΑΥΤΕΚΩ ΤΕΑΠΑΠ ΔΕΗ-ΤΣΑΥ.
 Το χρονικό διάστημα των οφειλών του ΟΠΑΔ προς το συγκεκριμένο Σύλλογο είναι πλέον μεγαλύτερο των 6 μηνών.
Μετά και την παραπάνω ενημέρωση ο Σύλλογός μας απέστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας προς τον ΟΠΑΔ Κοζάνης για το παραπάνω θέμα. Ανάλογη διαμαρτυρία ανακοίνωσε και η ΔΟΕ την οποία σας επισυνάπτουμε παρακάτω.
                                      ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΚΟΥΤΖΙΟΜΗΤΡΟΣ

ΔΟΕ
Αθήνα  24/3/2011
Προς
1.Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.
2. ΜΜΕ (συντάκτες εκπ/κού ρεπορτάζ)

        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
    Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ουσιαστική κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εκπαιδευτικών.
Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι δέχονται τη χειρότερη επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεών τους, έρχεται ένα ακόμη χτύπημα αυτή τη φορά στο ευαίσθητο αγαθό της δημόσιας υγείας και περίθαλψης.
Τα βιβλιάρια υγείας των Δημοσίων Υπαλλήλων, δε γίνονται δεκτά ούτε από τους γιατρούς ούτε από τους φαρμακοποιούς, στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας. Συγκεκριμένα, τα φαρμακεία αδυνατούν να χορηγήσουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Δημοσίου, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης πληρωμών των λογαριασμών τους από τον Ο.Π.Α.Δ. Για τον ίδιο λόγο οι γιατροί ανακοινώνουν ότι δεν καλύπτουν πλέον μια σειρά ιατρικών πράξεων και εργαστηριακών εξετάσεων τις οποίες καλούνται να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι.  Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι εργαζόμενοι να υποβάλλονται σε επιπλέον οικονομική αιμορραγία παρά το γεγονός ότι καταβάλλουν ανελλιπώς τις σχετικές κρατήσεις κάθε μήνα.
Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και δεν μπορούμε να την ανεχτούμε άλλο. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία και τη ζωή μας.
Απαιτούμε άμεσα οικονομική στήριξη των ασφαλιστικών μας ταμείων και του Ο.Π.Α.Δ.  
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα λύση  σε ένα ζήτημα που αφορά τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων αλλά και των οικογενειών τους.
                                                         Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου