Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
           Π. Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Παπαγιάννη 3  50100 Κοζάνη
Τηλ.-fax  2461034739
Email : sypekoz@gmail.com
Κοζάνη  18/3/2011
             Αρ. Πρωτ.  583                                              

Προς :   Την κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΉ Δ/ΝΤΡΙΑ    ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ          

                   

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
    


       To Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει την ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε ένα κύκλο σαρωτικών συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων και συμπτύξεων τμημάτων στη εκπαίδευση, αγνοώντας τις αντιδράσεις κατά το προηγούμενο διάστημα, της τοπικής κοινωνίας, των Συλλόγων γονέων, των Δήμων και ολόκληρης της εκπ/κής κοινότητας.
    Οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας, στοχεύουν στη μείωση του κόστους της δημόσιας εκπαίδευσης, χωρίς να λαμβάνουν υπ όψη τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
       Έτσι εξηγείται η συνεχώς μειούμενη χρηματοδότηση της Παιδείας, με συνέπεια την περικοπή των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, οι περικοπές των μισθών των εκπαιδευτικών, η δραματική μείωση των μόνιμων διορισμών, η κατάργηση των εκπ/κών αδειών, το κλείσιμο των Διδασκαλείων. Όλα τα παραπάνω ως στόχο έχουν την <<εξοικονόμηση>> εκπ/κού δυναμικού που θα οδηγήσει σε δραματική μείωση των διορισμών, των μεταθέσεων και των αποσπάσεων, καθώς επίσης  και στη μείωση των λειτουργικών δαπανών για την Παιδεία.
   Η διαρκής υποχρηματοδότηση και οι περικοπές έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας και υπάρχει δικαιολογημένα η αντίληψη ότι και η Παιδεία συνθλίβεται από τις επιλογές του μνημονίου.
     Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει δωρεάν, δημόσια, ποιοτική παιδεία που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες με λογιστικά κριτήρια που προτάσσουν τις περικοπές σε σχολεία, χρήματα και εκπαιδευτικούς.

        Καλούμε την πολιτική ηγεσία να επανεξετάσει το όλο θέμα τηρώντας τους όρους της διαβούλευσης και λαμβάνοντας υπ όψιν την άποψη της τοπικής κοινωνίας, των Συλλόγων γονέων, των Δήμων και ολόκληρης της εκπ/κής κοινότητας, και οι όποιοι υποβιβασμοί, συγχωνεύσεις και καταργήσεις να γίνουν όντως με αμιγώς παιδαγωγικά κριτήρια ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία αφού ληφθούν σοβαρά υπόψη οι πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης των παιδιών του ελληνικού λαού.
Η υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου δεν είναι υπόθεση μόνο του εκπαιδευτικού κόσμου. Είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου