Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο Υπουργείο Παιδείας για το θέμα των αποσπάσεων



Αθήνα 30/8/2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο Υπουργείο Παιδείας για το θέμα των αποσπάσεων
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ανέβαλε τη σημερινή τακτική του συνεδρίαση και πραγματοποίησε, παρουσία και των αιρετών του ΚΥΣΠΕ, παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για το θέμα των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών.
Με αφορμή την πρωτοφανή καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποσπάσεων με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπ.Παιδείας αλλά και την ενημέρωση που είχε από τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ ότι τίθεται πλαφόν στις αποσπάσεις (23 μόρια προκειμένου να πάρει κάποιος απόσπαση, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή όχι κενών, στην περιοχή του, που σήμαινε ικανοποίηση περίπου του 35 % των αιτήσεων) το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαίτησε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπ.Παιδείας για το θέμα.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., τόνισε πως:
  • Είναι απαράδεκτο δύο μέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι αποσπάσεις των εκ/κών Π.Ε. με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοί μας να βρίσκονται σε ομηρεία.
  • Η σκέψη για περιορισμό των αποσπάσεων με οποιοδήποτε «πλαφόν» είναι αυθαίρετη και πέρα για πέρα παράνομη, αφού οι αποσπάσεις γίνονται πάντα με βάση τα λειτουργικά κενά της κάθε περιοχής.
  • Είναι, επίσης, απαράδεκτο το γεγονός να μην κατατίθενται στο ΚΥΣΠΕ τα κενά κάθε περιοχής, όπως είναι υποχρεωμένο το Υπουργείο να κάνει.
Ο Γενικός Γραμματέας επέμενε στην αρχική του θέση για θέσπιση του πλαφόν των 23 μορίων, γεγονός που ανάγκασε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να απαιτήσει άμεσα να συναντηθεί με την Υπουργό Παιδείας καθώς και να ζητήσει από τους αιρετούς και τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου να απέχουν από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ.
Κατόπιν αυτού και μετά από συζήτηση με την Υπουργό Παιδείας, η Υπουργός δεσμεύτηκε ότι οι αποσπάσεις θα γίνουν με βάση τα κενά, χωρίς θέσπιση πλαφόν και θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζήτησε επίσης άμεσα την πραγματοποίηση συνάντησης με την Υπουργό Παιδείας προκειμένου να πάρει απαντήσεις για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (διορισμοί και κενά εκπαιδευτικών, ελλείψεις σε σχολικά βιβλία, χρηματοδότηση σχολικών επιτροπών κ.α.)
Όλη αυτή η εξέλιξη δικαιώνει, για άλλη μία χρονιά, το πάγιο αίτημα της ΔΟΕ να ολοκληρώνονται όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου