Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

<< Προτάσεις για τα Νηπιαγωγεία-Υπόμνημα

            Το Δ.Σ του Συλλόγου μας , μετά από την ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε τον Ιούνιο του 2011 με τις νηπιαγωγούς, συγκέντρωσε και κατέγραψε τα προβλήματα της προσχολικής εκπαίδευσης στο παρόν υπόμνημα , καταθέτοντας τις παρακάτω προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των Νηπιαγωγείων. Τα προβλήματα συνοψίζονται στα παρακάτω:
1.    Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική φοίτηση των νηπίων στα Δημόσια Νηπιαγωγεία.
2.    Καθιέρωση του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών.
3.    Ανάγκη για ορισμό Διευθυντριών ιδιαίτερα στα πολυδύναμα Νηπιαγωγεία , με απαλλαγή από τα διδακτικά τους καθήκοντα. Προτείνουμε τη θέσπιση μιας επιπλέον θέσης για κάθε πολυδύναμο Ν/γείο, ή την πρόσληψη επιπλέον αναπληρωτών νηπιαγωγών για να αναπληρώνουν για 2 μέρες την εβδομάδα τη Δ/ντρια.
4.    Επειδή και μετά τις συγχωνεύσεις θα προκύψουν προβλήματα όσον αφορά στη μεταφορά των παιδιών , να γίνει σαφής ενημέρωση για τους όρους και τις αρμοδιότητες καθενός για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών.
5.    Να καλύπτονται τα κενά όλων των σχολείων και ιδιαίτερα των ολοήμερων στην αρχή της σχολικής χρονιάς.
6.    Να υπάρχουν νηπιαγωγοί στη Δ/νση, οι οποίοι θα αναπληρώνουν τη συνάδελφο όταν έχει κάποια άδεια,(αναρρωτική κλπ).
7.    Να θεσπιστούν θέσεις ειδικοτήτων για τα Νηπιαγωγεία (π.χ. γυμναστές, μουσικοί, θεατρικής παιδείας )
8.    Επίδομα ολοήμερου Νηπιαγωγείου , όπως στο Δημοτικό.
9.    Διαρκή επιμόρφωση των νηπιαγωγών και διανομή δωρεάν σχετικής βιβλιογραφίας από το Υπουργείο , για το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες του Νηπιαγωγείου.
10.                       Ίδρυση όσων νέων Νηπιαγωγείων χρειάζονται για την φοίτηση όλων των νηπίων 4-6 χρ. στο Δημόσιο Ν/γείο.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν πάγια αιτήματα και θέσεις τόσο της ΔΟΕ ,όσο και ειδικότερα του κλάδου των νηπιαγωγών , εδώ και πολλά χρόνια, για να σταματήσουν πλέον να υπάρχουν ανισότητες μέσα στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.











ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου