Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΕΜΑ : << Απόφαση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
           Π. Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Παπαγιάννη 3  50100 Κοζάνη
Τηλ.-fax  2461034739
Email : sypekoz@gmail.com
              Κοζάνη  27/9/2011
             Αρ. Πρωτ.                                                

           ΠΡΟΣ  ΔΟΕ

  

    ΘΕΜΑ : << Απόφαση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης>

         Το Δ.Σ του Συλλόγου μας πραγματοποίησε την έκτακτη Γ.Σ. στις 21/9/11, κατά την οποία για μια ακόμη φορά δεν υπήρξε απαρτία.  Η Γ.Σ. ξεκίνησε με ενημερωτική  εισήγηση από την πρόεδρο για όλα τα τρέχοντα και φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο το τελευταίο διάστημα ( ελλείψεις βιβλίων –κενά –περικοπές μισθών- ενιαίο μισθολόγιο- υποχρηματοδότηση-αποσπάσεις- αναστολή συμβάσεων του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης με τον ΟΠΑΔ).
Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση από όλα τα μέλη του Συλλόγου και του Δ.Σ που παρευρίσκοντο στη Γ.Σ. Οι απόψεις και τα συμπεράσματα που διεξήχθησαν συνοψίζονται στα παρακάτω:
1.    Διαμαρτυρόμαστε για την άδικη φοροεπιδρομή που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι και ως κλάδος ειδικότερα, καθώς και με τις συνεχείς περικοπές των μισθών μας που έχουν φέρει τον κλάδο σε τραγική οικονομική κατάσταση. Οι αναδρομικές περικοπές των μισθών μας, σύμφωνα με τις οποίες θα κληθούμε να καταβάλουμε στο επόμενο τρίμηνο περίπου 900 ευρώ έκαστος, η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που έχει φτάσει ήδη, το νέο χαράτσι για τα ακίνητα που αναμένεται, έχουν συντελέσει στην οικονομική αιμορραγία του κλάδου. Ζητούμε τη θεσμοθέτηση ενός νέου δίκαιου ενιαίου μισθολογίου χωρίς μισθολογικές διακρίσεις , για υπαλλήλους με τα ίδια τυπικά και ουσιαστικά προσόντα , καθώς και χωρίς περαιτέρω περικοπές των επιδομάτων (εξωδιδακτικού).
2.    Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός  της έναρξης της σχολικής χρονιάς με ελλείψεις σε εκπ/κό προσωπικό, εξαιτίας και των μηδαμινών διορισμών. Εξίσου απαράδεκτο θεωρούμε το γεγονός της έλλειψης των σχολικών βιβλίων, μιας κατάστασης που μας γυρίζει πολλά  χρόνια πίσω στην εκπαίδευση και στερεί μαθητές και εκπ/κούς από το βασικό εργαλείο μάθησης.
3.    Η υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών έφτασε στο ναδίρ της, με αποτέλεσμα οι σχολικές μονάδες να έχουν οδηγηθεί στη συσσώρευση υπέρογκων χρεών  και στην αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών τους αναγκών.
4.    Διαμαρτυρόμαστε που για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην πρόσληψη αναπληρωτών χωρίς ακόμα να έχει ολοκληρώσει τις αποσπάσεις, με αποτέλεσμα συνάδελφοι με σοβαρά οικογενειακά προβλήματα και προβλήματα υγείας να παραμένουν ακόμα όμηροι μακριά από τις οικογένειές τους.
5.    Ειδικότερα δε για το νομό μας και όπως σας έχει γίνει ήδη γνωστό, η αναστολή των συμβάσεων του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης με τον ΟΠΑΔ, οδηγεί τους συναδέλφους μας στην ουσιαστική κατάργηση της ιατρικής τους περίθαλψής , αφού από τις 12/9/11 αναγκάζονται να πληρώνουν κάθε επίσκεψη και κάθε ιατρική πράξη στους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με το Δημόσιο.
Για όλα τα παραπάνω εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, και συμμετείχαμε στην απεργιακή κινητοποίηση της ΔΟΕ στις 22/9/11 με ποσοστό 21%.
Όμως , οι απόψεις που ακούστηκαν και επεκράτησαν, συμφωνούν πως παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος , και παρά το γεγονός ότι υπάρχει η βούληση εκ μέρους των συναδέλφων , δυστυχώς όμως δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για μεγαλύτερες χρονικά απεργιακές κινητοποιήσεις.
 Οι συνεχείς περικοπές , καθώς και τα δυσβάσταχτα και αναδρομικά χαράτσια που μας επεβλήθησαν, καθιστούν τον εκπ/κό αδύναμο να ανταποκριθεί σε μακρόχρονες απεργίες, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει την πρωτοφανή επίθεση που δέχεται ο κλάδος.
Παρακαλούμε λοιπόν για μια ορθολογική χρήση των απεργιών , καθώς ανάλογο κλίμα δεν υπάρχει αυτή την περίοδο στο Σύλλογό μας.

Για μια ακόμη φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με το θέμα των εναλλακτικών μορφών κινητοποιήσεων, χωρίς όμως να έχουμε να προτείνουμε κάτι συγκεκριμένο, αφού όλα τα ενδεχόμενα έχουν συζητηθεί κατά καιρούς χωρίς όμως να έχει αποδειχθεί ή επιτευχθεί η αποτελεσματικότητά τους. Ενδεικτικά, αναφέρουμε κάποιες άλλες μορφές κινητοποίησης που προτάθηκαν και κάποιες πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν:
1.    Αποχή από τις πρώτες ώρες των μαθημάτων καθημερινά.
2.    Παραμονή στο σχολείο χωρίς μάθημα, παρά μόνο επίβλεψη των μαθητών.
3.    Ανάρτηση πανώ στις προσόψεις των σχολείων.
4.    Απογευματινά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις.
5.    Στάσεις εργασίας.

Εν αναμονή των δικών σας ενεργειών και αποφάσεων.



ΤΟ Δ.Σ. ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου