Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΕΜΑ : << Παροχή internet στα Νηπιαγωγεία>>


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π. Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Παπαγιάννη 3  50100 Κοζάνη
Τηλ.-fax  2461034739
Email : sypekoz@gmail.com
              Κοζάνη  28/9/2011
             Αρ. Πρωτ.                                                

               ΠΡΟΣ  ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
              Κοιν. ΔΟΕ

  
 ΘΕΜΑ : <<    Παροχή internet στα Νηπιαγωγεία>>

                 Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μετά και από συνάντηση που πραγματοποίησε με τις Νηπιαγωγούς του Νομού μας,  γίνεται συχνά τελευταία δέκτης παραπόνων για τη μη παροχή internet στα Νηπιαγωγεία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την Υπηρεσία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (sch), ενημερωθήκαμε ότι από πέρυσι ακόμη έχει σταματήσει η εγκατάσταση νέων συνδέσεων internet στα Νηπιαγωγεία , λόγω οικονομικών δυσχερειών.
      Θεωρούμε άδικο και αναχρονιστικό  το γεγονός  σήμερα να αποκλείονται τα Νηπιαγωγεία από το βασικό αγαθό της άμεσης και γρήγορης ενημέρωσης μέσω internet. Πέραν όμως της χρησιμοποίησης του διαδικτύου για παιδαγωγικούς λόγους μέσα στην τάξη, ως απαραίτητο εργαλείο έρευνας και μάθησης, οικονομικοί και περιβαλλοντικοί λόγοι (χαρτί –μελάνι-ταχυδρομικά τέλη) επιβάλλουν πλέον σήμερα την επικοινωνία της σχολικής μονάδας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
   Το Π.Σ.Δ. μας ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να προβεί στην παροχή adsl συνδέσεων στα Νηπιαγωγεία, στις ήδη υπάρχουσες γραμμές του ΟΤΕ, αφού ο Οργανισμός βρει τη φόρμουλα ενημέρωσης του συστήματός του όσον αφορά στην έκδοση των λογαριασμών.
 Παρακαλούμε να επισπεύσετε τις διαδικασίες, ούτως ώστε ο ΟΤΕ, να προβεί άμεσα στην παροχή σύνδεσης adsl internet στα Νηπ/γεία.




ΜΕ ΤΙΜΗ
ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου